Har du någon gång sett sångare och artister som ser ut som små söta dockor? Vi har en känd svensk som använder sig av den stilen och det är Yohio. Han kom för övrigt tvåa i melodifestivalen 2013 med Milan,Italy-January 1, 2016: A view to the New Year concert at the Milan Duomo square by night.Heart Break Hotel. De bär små söta dockkläder, sminkar sig och fixar till håret. Det ser ut som barn- eller dockkläder som man brukar se i tecknade filmer.

Men det är inte alltid de ser så docksöta ut som Yohio. Ibland har de till exempel läderkläder med nitar, men du skulle ändå kunna säga vilken stil de har när du ser dem. Man kan jämföra den med att efterlikna seriefigurer. När de framför sina sånger så är det som att se på en teater där scenen är uppbyggd efter sången.

 

Barn älskar visual kei
Barn har lätt att associera med visual kei. Då musiken är medryckande och artisterna ser ut som små levande seriefigurer som sjunger och rör på sig, så har de allra michael_jackson-3minsta barnen lätt att ta till sig stilen och härma den. De äldre barnen har en liten annan musikstil som också slog igenom stort efter melodifestivalen. Det var när artisten Hasse Andersson slog igenom med Guld och Gröna skogar. De lediga kläderna med lantlig känsla slog igenom stort och blev mode för de lite sportiga barnen. Populära barnkläder med stil kan man säga.

Andra klädstilar som matchat musiken

En annan artist som haft stor genomslagskraft i modet var Michael Jackson. Det mest utmärkande var nog hans breda axlar med axelvaddar som stod ut tio centimeter från axlarna. De som var allra coolast hade även hängande kedjor precis som Michael från axlarna och nedåt. Det skulle vara smala byxor och man skulle ha tubsockar som man drog ner lite nedtill. Var man tjej skulle man ha pumps till tubsockarna. Det skulle vara mycket smycken i plast både i öronen och runt hals och handleder. Visst hade Madonna också en del makt över modet, men inte som Michael hade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *