Det finns många anledningar att resa. Det kan vara för att lära sig ett nytt språk, att få se något nytt, eller helt enkelt bara få ta ett break ifrån sin vardag. En annan anledning kan vara att få resa i sina hjältars fotspår. Många har läst en bok, sett en film, eller lyssnat på en skiva, och vill besöka de miljöer personerna vistats i. Abbey Road är just ett sådant resmål. Sedan Beatles släppte skivan ”Abbey Road” 1969, har det blivit en grej att turister tar kort på sig själva, promenerande över övergångsstället vid Abbey Road på samma sätt som omslaget till skivan.

Vinn övernattning i studion

Nu kan du ta den här formen av turistande ett steg längre. Du kan vinna en övernattning i Abbey Road studios. Det är Airbnb som arrangerar en tävling där priset är en högst exklusiv upplevelse för musiknörden. Studion brukar inte vara öppen för allmänheten. Nu får alltså en lycklig vinnare chansen att spendera en natt i studion. Många kända artister har spelat in här i Beatles förutom Beatles. Pink Floyd gjorde sitt mästerverk ”Dark Side Of The Moon” här. Amy Winehouse, och Cliff Richards har också spelat in flera av sina mest kända låtar här. Byggnaden är sedan sex år kulturminnesskyddad.

App för musikälskare

Om du inte skulle vinna det här högst exklusiva priset, så finns det andra sätt att ta del av Londons musikarv. Du kan ladda ned appen ”London Music Map”, till din smartphone för din egen musikguide till London. Här finns anekdoter om många platser som är omnämnda i kända artisters låtar, eller platser som har annan musikalisk relevans. Med dina musikaliska hjältar som guider, kan även de mest anspråkslösa platser komma till liv. London är fullt av musikaliska referenser. De finns runt varje hörn. ”London Music Map”är skapad av musikproducenten Nick Faber. För mer information kring den här appen, se www.londonmusicmap.com.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *