Invald i Swedish House music of Fame 2016 är Denniz Pop en producent Sverige kan vara stolta över. Denniz Pop Awards som grundades till minne av Denniz som avled 1998 är en icke vinstdrivande organisation som ska hjälpa yngre låtskrivare, producenter och artister att ta plats och göra karriär inom musik både nationellt och internationellt. Vinnarna av Denniz Pop Awards utses varje år och väljs ut av deras låtar och framgångar. Det finns olika priser och kategorier man kan vinna och bli nominerad i. Denniz Pop var en stor låtskrivare som bland annat har skrivit låtar till Britney Spears, Ace of Base, E-type och Dr. Alban.

Gjort låtar för många artis

Som både DJ, producent och låtskrivare är han en allt i allo och levererade hitlåten ”All That She Wants” som framförs av Ace of Base. När Denniz Pop fick demon skickad till sig var han med i en produktionsgrupp som gick britney_spears_2013_straighten_cropunder namnet SweMix. Efter framgångarna med ”All That She Wants” och när Ace of Base växte så bröt sig Denniz Pop ut från SweMix år 1992. SweMix Music & Publishing som hela namnet är såldes till ett annat bolag BMG och båda togs över av Denniz Pop och Tom Talomaa. Bolaget fick även ett nytt namn i form av Cheiron samt flyttade till nya lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Mediebranschen är stor och det kan vara bra att ta del av webbyrå Stockholm för att få hjälp med allt det praktiska vid flytt och installation av studio. Cheiron blev en av världens mest framgångsrika studior år 2000 och Denniz skrev låtar till allt från Backstreet Boys, Britney Spears till Dr. Alban.

Denniz som jobbade ihop med Douglas Carr var även med att ta Ace of Base till första platsen på Billboard Chart med låten ”The Sign”. 1994 började Denniz samarbeta med den välkände Max Martin vilket blev ytterligare en skjuts i karriären då de producerade en mängd olika låtar till framgångsrika artister. Ace of Base sålde hela 22 miljoner exemplar av deras första skiva, skivan som Denniz var med och producerade. Efter att Denniz tragiskt gick bort i magcancer år 1998 föddes stiftelsen Denniz Pop Awards som är en hyllning till Denniz och ska hjälpa yngre artister att klättra på listorna. Värmländska låtskrivare fick hederspris vid Denniz Pop Awards och vem som helst kan söka och vara med att vinna ett stipendium på 10000 dollar. Då Denniz betydde mycket för den svenska musikproduktionen vill hans vänner, familj och kollegor att hans arv ska föras vidare till personer som kan tänkas behöva stöd i musiken.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *