Drömmer du om att bli musikproducent? Har du en modern mobiltelefon? Om svaret på bägge frågorna är ja så är det här artikeln för dig. Att bli musikproducent handlar givetvis inte bara om att kunna tekniken, utan du måste ha både ett musiköra och vara beredd att jobba hårt för att lyckas. Men om du ska börja någonstans så är det lättaste att ladda ner någon av alla de appar för musikproduktion som finns och börja leka med dem. När du väl lärt dig hur de fungerar så kan du börja testa dig fram och göra enkla remixer eller egna beats.

Vad behövs för utrustning?

Många tror att man behöver en fullutrustad musikstudio och en utbildning till ljudingenjör för att börja producera musik. Så kanske det var förr i tiden, men idag kan nästan vem som helst komma igång och producera musik med inget mer än en smart mobiltelefon.

Det bästa valet för dig som vill komma igång med musikproduktion är en Apple-produkt, antingen en iPhone eller en iPad. Apple har alltid varit stora inom de kreativa näringarna oavsett om det handlar om musik eller om design. Det är en trend som hållit i sig, och även om det kanske inte längre är företagets största kundgrupp så fortsätter de tillverka högkvalitativa appar och iphone tillbehör som är bland de bättre på marknaden.

När du har skaffat dig hårdvaran är det dags att börja skaffa mjukvara. Apple skickar med appen Garageband gratis med sina telefoner och iPads, sen kan du betala för att få fler och bättre funktioner. Den är en bra app att börja med, särskilt som den är kompatibel med många andra programvaror som finns på marknaden och är lätt att lära sig.

När du väl skaffat dig det du behöver är det dags att bestämma dig för vilken musikgenre du ska inrikta dig på. Vill du göra hip hop-beats, dansmusik eller mer traditionell rock eller pop? Det är upp till dig, och generellt sett så brukar det vara bäst att jobba med musik som du själv är intresserad av. Ingen regel utan undantag dock: tittar man på några av världens mest framgångsrika musikproducenter, som till exempel Max Martin och gänget bakom Cheiron-studion, så var de egentligen hårdrockare men nådde enorm framgång inom en helt annan genre. Så steget från Ozzy Osbourne till Britney Spears behöver inte vara så långt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *