Fler och fler är intresserade av att bli musikproducenter. Det har nog aldrig varit enklare än idag att skapa musik. Är du själv en av alla de som hoppas på att en dag kunna slå igenom med din musik? I så fall kommer här lite tips och inblickar från livet som musikproducent.

En tuff bransch

En sak man måste ha klart för sig om man försöker producera egen musik är att det idag finns en enorm bredd på marknaden. Det är många som försöker hävda sig där och även om Sverige är en av världens största exportörer av musik är det svårt att tjäna så mycket att du kan leva på det du producerar. Därför är det viktigt att du har koll på vad du gör.

Sätt dig in i teorin

Talang i all ära, men framgång kommer sällan utan hårt arbete. En sak som kommer att få dig att utvecklas som producent och helt enkelt producera bättre musik är att ta tiden att sätta dig in i och plugga på lite musikteori. Detta kan förstås verka tråkigt och segt, men det kommer att ge dig en bättre förståelse för vad det egentligen är du gör och öppna upp nya dörrar och idéer för vad du kan göra med din musik. För att det inte ska bli alltför tråkigt kan man parallellt med den teori man lär sig också lära sig ett nytt instrument. Piano är ett fantastiskt verktyg för att få en bättre förståelse för musikteori. Att lära sig spela ännu fler instrument kommer även att få dig att öppna upp ditt sinne för fler idéer och större kreativitet när du producerar. Grunder inom bas, trummor, piano och gitarr eller elgitarr kan vara ovärderliga.

Knyt kontakter

Ska du kunna leva på din musik krävs att du har någon som vill köpa det du producerar. Det finns ett antal artister både i Sverige och runt om i världen som letar efter någon som kan producera musik med kvalitet åt dem. Men för att hitta dem kan du inte bara sitta passiv hemma. Du behöver försöka ta kontakt antingen via sociala medier eller andra kanaler. En frilanssida som till exempel Fiverr kan vara ett bra steg in för att knyta kontakt med lite mindre artister och samtidigt kunna tjäna pengar på det man producerar. Till slut kanske du når en så pass hög nivå att du behöver rekrytera personal själv, till exempel via https://www.theplace.se/, på ett smidigt och enkelt sätt.

Ha roligt och håll motivationen uppe

Musik kommer delvis av hårt arbete, men också av glädje. Tycker du inte att det du gör är roligt att hålla på med kommer resultatet inte heller bli speciellt bra. Hitta motivationen och det som driver dig, och ta de vägar i ditt skapande som just du tycker är roliga. Följer du dessa tips och jagar dina drömmar kan just du lyckas med att bli en framgångsrik producent.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *