Det är faktiskt möjligt för dig att bli en egen musikproducent så länge du är fast besluten om att göra verklighet av din dröm. Vägen till att bli en självförsörjande musiker är ofta kurvig men med rätt fokus är det fullt möjligt att börja producera egen musik.

Planera och utgå från budget

För det kreativa sinnet kan den administrativa biten av musikproduktion kännas tråkigt men utöver själva skapandet är det också viktigt. Du bör vara medveten om att musikproduktion kostar pengar. Hur mycket det slutligen rör sig om beror på vilken omfattning ditt projekt ska ha. Finns det behov för ett extra kapitaltillskott är tipset att gå in på https://lanakuten.com och jämföra olika lån. Snabblån är praktiska när du önskar att hitta en snabb finansiell lösning på initiala investeringar som material och teknisk utrustning. Det finns dessutom låneupplägg som ger dig individuell ränta och dessutom tillåter personer med betalningsanmärkningar att låna pengar.

Jobba i hemmet eller extern studio

 

Nu för tiden finns smarta lösningar för att rigga en produktionsverkstad i hemmet. Att förena studio med produktionen är det mest fördelaktiga i den här typen av projekt. Det gynnar skapandet eftersom att det ger möjligheten att testa olika inspelningar och snabbt göra om material. Har du rikligt med plats kan därför en studio med fördel konstrueras i närhet till produktionsarbetet.

Vill du skapa musik på en annan plats än i hemmet gäller det att hitta en lämplig lokal att göra om till studio för både inspelning och produktion. Ett tips är att kika runt i din omgivning för att se om det finns någon redan befintlig lokal till uthyrning eller försäljning. Det kan vara en större investering rent inledningsvis, men å andra sidan innebär det att kostsamma investeringar så som ljudisolering redan är installerade. Att textilier kan hålla borta oljud är sant, men tyvärr räcker det inte om du önskar ett förstaklassigt resultat.

Bli en bra låtskrivare

Om din drömm är att bli egen musikproducent har du förmodligen redan ett gäng med färdiga låtar i bagaget. När du väljer att bli egenförsörjande via musiken, gäller det dock att ha kontinuitet när det kommer till färdiga resultat. Skapandet av nytt material blir en förutsättning för att projektet ska kunna leva vidare.

Ett tips för dig som vill bli en bättre låtskrivare är att utgå från ett instrument på vilket du tar fram en ackordslinga. Ibland kan klassisk musikteori vara ett sätt att få kreativitetet att flöda, andra gånger kan en melodi komma av sig själv. Inte sällan kan dina valda ackord redan finnas i existerande sånger men det är din unika melodi som gör din låt ”egen”.

Bygg upp ett slags budskap till låten ur vilket du skapar en text som synkar med din melodi. Kom ihåg att notera dina olika textversioner för att inte glömma bort vad du precis har sjungit. Det stående tipset är sedan att göra flera inspelningar med dina olika texter till samma melodi. Lyssna på inspelade delar för att bygga vidare och komplettera på rätt ställe i låten. Låt gärna andra lyssna på inspelningsdelarna eftersom du lätt blir ”musikblind” i ditt skapande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *